Sök
Uppdaterad 06 april 10.39

06 april 08.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

23:40, Borås, våldsamt motstånd (Uppdaterad/tillagd)
Ordningsvakter larmade polisen med anledning av en fysiskt utåtagerande person på en bar i centrala Borås. På plats kunde personen, en man i 30-årsåldern, omhändertas av polis enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer m.m.). Mannen misstänks även för våldsamt motstånd. Ingen person kom till skada i samband med händelsen.

23:53, Göteborg, skadegörelse
En boende i en villa i Kungsladugård fick sitt sovrumsfönster krossat. Utanför huset befann sig en man som sedan avvek från platsen. Flera polispatruller letade efter mannen, men utan resultat. Händelsen utreds som skadegörelse.

00:16, Göteborg, missbruk av urkund
Två flickor under arton år försökte ta sig in på en nattklubb i centrala Göteborg med andra personers ID-handlingar. Ordningsvakten omhändertog flickorna i väntan på att polis skulle anlända till platsen. Händelserna utreds som missbruk av urkund.

01:08, Ale, smitning från trafikolycksplats
En A-traktor körde in i mitträcket på Norra Kilandavägen i Nödinge C under natten. Föraren hade lämnat fordonet och avvikit från platsen när polisen anlände. Händelsen utreds som smitning från trafikolycksplats. Det är oklart om föraren skadades i samband med händelsen.

01:25, Lidköping, misshandel
En man och en kvinna i 20-årsldern blev misshandlade av en person inne på en bar i Gamla Staden, Lidköping. Mannen fick vissa skador i ansiktet, bland annat en utslagen tand. Kvinnan ska ha fått ett slag i ansiktet. I tumultet gick kvinnans mobiltelefon sönder. Det förelåg inget ambulansbehov på plats. Händelsen utreds som misshandel och skadegörelse. Det finns en misstänkt person i ärendet.

05:44, Alingsås, brand
En brand uppstod i en villa i Hemsjö, Alingsås. Tre personer stod skrivna på adressen, och alla tre tog sig ut, utan skador. Händelsen hanteras i dagsläget som en brand utan misstanke om brott. Frågor om brandens omfattning hänvisas till räddningstjänst.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.