Sök

Just nu är det störningar när du ringer 114 14. Vid akuta eller pågående ärenden ring 112. Felsökning pågår. Polisens e-tjänster fungerar som vanligt.

Uppdaterad 06 april 16.24

06 april 09.31, Rån, försök, Härryda

Två personer misstänkta för försök till grov misshandel, försök till grovt rån samt grov vårdslöshet i trafik

En personbil prejades av vägen vid Ryamotet på riksväg 27. Ur bilen som prejade steg två män ur och försökte under hot tvinga till sig pengar från två kvinnor i bilen som prejats av vägen. Därefter satte sig de två gärningspersonerna åter i sitt fordon och försvann från platsen.

En stor polisinsats inleddes där vi sökte efter de misstänkta personerna. Efter ett framgångsrikt spaningsarbete lyckades vi lokalisera en lägenhet i Kungälvsområdet som var intressant för utredningen. I aktuell lägenhet kunde två personer, två män i 20-årsåldern, hämtas till förhör. Männen misstänks för försök till grov misshandel, försök till grovt rån samt grov vårdslöshet i trafik.

Eventuella kopplingar mellan målsägarna och de misstänkta personerna är något som vi kommer att utreda vidare. Detsamma gäller motivbilden.

Ingen person skadades i samband med händelsen.

Uppdatering klockan 16:23
De två männen i 20-årsåldern som hämtades in till förhör är numera anhållna. Ärendet leds därmed av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.