Sök
Uppdaterad 08 april 08.43

08 april 07.04, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

20:33 Göteborg, grovt rattfylleri: På Första Långgatan inträffar en singelolycka med en moped. Ingen person kommer till skada, men allmänhet på platsen uppfattar föraren som kraftigt berusad och tar mopednycklarna för att hindra honom från att lämna platsen. Innan polis hinner fram, får mannen tag i sina nycklar och kör vidare. En patrull får syn på mannen, men ett efterföljande kan inte ske på ett säkert sätt. Polisens helikopter, som är i luften, kan dock leda patrullen till Gullbergsvass där mopeden står parkerad. Mopedföraren, en man i 60-årsåldern, påträffas och tas med för kroppsbesiktning. En anmälan gällande grovt rattfylleri samt vårdslöshet i trafik upprättas.


23:39 Göteborg, vårdslöshet i trafik m m: Polis och ambulans larmas till Rannebergsvägen, Lövgärdet, där en bil kört in i ett träd. Föraren, en man i 25-årsåldern, förs till sjukhus med nacksmärtor. Polisen har upprättat en anmälan gällande vårdslöshet i trafik samt misstänkt drograttfylleri. Under tiden som blåljuspersonal arbetade vid platsen inträffade ytterligare en olycka, när en man i 30-årsåldern körde in i en stillastående ambulans. Ambulanspersonalen skadades lindrigt och sökte själva vård på sjukhus. En anmälan om vårdslöshet i trafik upprättades, med mannen i 30-årsåldern som misstänkt.


01:43 Herrljunga, grov mordbrand: SOS larmas om en brand i en villa i Herrljunga kommun. Det brinner med öppna lågor och rökutvecklingen är kraftig. Polis rycker ut till platsen, i första hand för att bistå den livräddande insatsen. Räddningstjänstens rökdykare går in i fastigheten och påträffar tre livlösa och allvarligt skadade personer. Närmast anhöriga är underrättade om omständigheterna och kommunens krisledningsgrupp har aktiverats. Brandorsaken är okänd och en förundersökning med rubricering grov mordbrand har inletts. Det finns ingen misstänkt person i ärendet. När räddningstjänsten har avslutat sin insats kommer polisen att upprätta avspärrningar och en teknisk undersökning kommer att genomföras på platsen.

Uppdatering: De tre personer som påträffades i huset är avlidna. Närmast anhöriga har underrättats om dödsfallen, bland dem två personer som också befann sig i villan när branden utbröt men som kunde ta sig ut på egen hand.  


05:04 Göteborg, grov stöld genom inbrott: Polisen får flera samtal om att en bil backat in i en glasruta till en auktionsfirma på Geijersgatan. Ett antal svartklädda och delvis maskerade personer har setts vid bilen, som sedan kör från platsen – mot Avenyn och vidare i okänd riktning. En stor polisiär resurs har deltagit i den efterföljande insatsen, men den aktuella bilen har ännu inte lokaliserats. Inbrottstjuvarna tycks ha fått med sig märkesväskor till ett okänt värde. Eventuellt ytterligare gods. Polisen arbetar vidare med informationsinhämtning, bland annat genom tekniska undersökningar, vittnesförhör och dokumentation.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.