Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 01 februari 10.43

01 februari 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Kl 21.56 Göteborg, grov misshandel
Polis och ambulans larmas till Kallebäck vid Separatorgatan uppges några personer med skador befinna sig, de ringer själva till polisen. Det handlar om två män, en med huvudskador och en men en möjlig knivskada i en arm. Ingen av dem har dock livshotande skador. Den man som har huvudskador har troligen blivit slagen med någon typ av tillhygge. 
De båda männen anträffas och förs till sjukhus för vård. Det är oklart var/hur och var de båda blivit misshandlade. De lämnar olika uppgifter kring hur händelsen gått till. Polis söker med hund i närområdet men det ger inget resultat. Anmälan upprättas med rubricering grov misshandel.

Kl 02.07 Vara, stöld av GPS-utrustning
En polispatrull bestämmer sig för att kontrollera en personbil på länsväg 2529 i Emtunga. Två män i bilen. En man kan polisen gripa direkt och springer försvinner från platsen, när polisen ska kontrollera bilen. Bilen är utlandsregistrerad och de man som grips är inte svensk medborgare. Hundpatrull tillkallas för att eftersöka den som avvek från platsen.
När polisen kontrollerar bilen finner man norska registreringsskyltar samt en hel del GPS-utrustning, troligen från lantbruksmaskiner. Sökandet efter den man som avvek fortsätter. Bilen tagen i beslag. 

Kl 05.50 Trollhättan, mordbrand
Polis och räddningstjänst larmas till en brand i ett flerfamiljshus på Stallgatan. Räddningstjänsten har gått in och släckt och polisen bistår vid arbetet. Då man inte vet vad som hänt och hur banden startat så inleder polisen förundersökning med rubricering mordbrand. Platsen spärras av och polisen arbetar med utredningsåtgärder. Ännu oklart då det gäller personskador. En teknisk undersökning kommer att genomföras på plats.    

Kl 10.30 Uppdatering:
Polisen i Trollhättan meddelar att en kropp hittades i bostaden av räddningstjänsten rökdykare i samband med branden. Polisen har för närvarande ingen klarlagd ID på kroppen men man utgår från att det är den person som är skriven på adressen, en kvinna i 70-årsåldern. Anhöriga har nu även underrättats om fyndet. 

Anledningen till branden är fortfarande inte känd. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.