Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 01 februari 21.52

01 februari 17.38, Mord/dråp, Jönköping

En avliden efter våldsbrott

16:56 Huskvarna 

Två personer är skadade efter ett allvarligt våldsbrott i Huskvarna. Polisen är på plats med ett antal enheter. Man arbetar mycket intensivt på platsen.

En av de skadade ska vara allvarligt skadad av någon form av tillhygge. Skadeläget för den andre personen är just nu okänt. 

UPPDATERING 18:26

Polisen arbetar fortsatt mycket intensivt i området. Arbetet handlar bland annat om att säkra förundersökning samt höra eventuella vittnen för att ge en klarare bild av vad som hänt. Det kommer också att genomföras teknisk undersökning på platsen. 

Polisens presstalesperson kan i nuläget inte gå in på någon information om själva händelseförloppet. Utredningen är i ett tidigt skede och polispatruller på plats måste få arbeta med ärendet och bilda sig en uppfattning om vad det är som har hänt innan mer information kan ges. 

Vissa avspärrningar har gjorts. I nuläget kan polisen inte lämna ut närmare information om de skadade personerna, eller vad det är för tillhygge som misstänks ha använts. 

För information om skadeläget hos de drabbade hänvisas till sjukvården. 

Rättsläget är försök till mord. 

UPPDATERING 21:21 

Den person som initialt var allvarligt skadad efter händelsen har avlidit till följd av sina skador. Det rör sig om en man i 45-årsåldern. Anhöriga är underrättade om dödsfallet. 

Händelsen utspelade sig på eftermiddagen i området Huskvarna. Det ska ha blivit någon form av tumult där två personer skadades, en av dem var den nu avlidne mannen i 45-årsåldern. I samband med tumultet skadades ytterligare en person, skadeläget för denna ska dock inte vara livshotande. Även denne person fördes till sjukhus. För närmare information om skadeläget hänvisas till sjukvården. 

 

Två personer är nu misstänkta och gripna för mord. Det rör sig om två personer i 45-årsåldern, samt 40-årsåldern. 

Utredningen fortgår under kvällen. Teknisk undersökning kommer att genomföras på platsen och eventuella vittnesuppgifter inhämtas. Platsen är fortsatt avspärrad. 

 

Kontakta polisen på 11414 eller via polisen.se om du har sett eller hört någonting som kan vara av intresse för utredningen 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.