Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 11 februari 07.48

11 februari 07.45, Sammanfattning natt, Örebro län

Det har varit en lugn natt ur polisiär synvinkel i polisområde Örebro

Örebro, rattfylleri
23.33: En man i 25-årsåldern misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika. Analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Kumla, misshandel
23.52: Polis blir beordrade till en bostad där en man blivit misshandlad. En målsäganden blir förd till sjukvården, skadeläge okänt. Gärningsperson är identifierad men inte frihetsberövad. Polispatrull har vidtagit flertalet utredningsåtgärder. Misstänkt är en man i 35-årsåldern och målsäganden är i 40-årsåldern och även han man.

Örebro, stöld genom inbrott
01.12: En målsäganden kommer hem till sin bostad och uppmärksammar att det varit inbrott. Polispatrull till platsen och tar upp anmälan, bostaden spärras av för tekniskundersökning.

Lindesberg, grovt brott mot knivlagen samt narkotikabrott
01.23: Polispatrull kontrollerar en man i 20-årsåldern, mannen uppträder påverkat och efter visitation anträffas misstänkt narkotika. Anmälan narkotikabrott innehav samt eget bruk skrivs av patrullen. Bedömning görs även att mannen inte är i stånd till att ta hand om sig själv varför mannen omhändertagande enligt LOB, lag omhändertagande av berusad person.

Kumla, misshandel
01.27: En man i 18-årsåldern anmäler att han blivit misshandlad vid en snabbmatsrestaurang. Gärningspersonen är okänd. Skadeläge på målsäganden är okänt.

Örebro, skadegörelse
02.47: Polispatrull blir beordrade på en skadegörelse, en ruta i en foajé är trasig. I anslutning till brottsplatsen anträffas en höggradigt berusad man, mannen omhändertas enlig LOB, lag omhändertagande av berusad person då bedömning görs att mannen inte kan ta hand om sig själv.

Natten har haft ett normalt inflöde av ärende. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. Patruller har ägnat sig åt trygghetsskapande i krogmiljö, kontrollerat ett stort antal personer samt fordon. Det har även inkommit ärende med psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.