Sök
Uppdaterad 12 februari 06.04

12 februari 05.30, Sammanfattning natt, Västmanlands län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Västmanland, Klockan 00:00-05:30

Klockan 00:40 E18 Västerås, Trafikbrott  - Förföljande

Polispatrull obeserver ett fordon som kör i hög hastighet på E18 i riktning in mot Västerås om man kommer från Enköping. Patrull utför stoppförsök vid Hällamotet men föraren gör inga tendeser att stanna fordonet och ett förföljande inleds. Föraren kör av vid Emausmotet och kör sedan i området kring Stenby där föraren fortsätter att köra vårdslöst utan en tendens att vilja stanna fordonet. Förföljandet fortsätter sedan Norrleden i riktning mot Erikslund och när de vid kl 00:51 kommer till den nybyggda rondellen på Norrleden i höjd med området Sätra så tar färden slut då föraren väljer att stanna då annan polispatrull är vid rondellen. Föraren visar sig vara en 16årig pojke hemmahörande i Västerås. Han medtas för kroppsbesiktning misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkoitka och ringa narkotikabrott (eget bruk) men han är även misstänks för grov vårdslöshet i trafik alternativt vårdslöshet i trafik, olovligt brukande samt ej stannat på polismanstecken.  Vårdnadshavare kontaktades och fordonet har återlämnats till dess ägaren. 

 (Uppdaterad med rättelse om tidpunkt)

Klockan 04:14 LV572 Rastplatsen vid Tjurlången Arboga, Stöld av diesel

Under tidig morgon upptäckte en lastbilschaufför att någon slangat all diesel från hans lastbil medan han sovit. En anmälan gällande stöld är upprättad. Ingen gärningsman är gripen för brottet.

 

Klockan 04:16 Ångkraftsvägen Västerås. Olovligt brukande m.m

Tidningsbud kontaktade polisen med anledning av att en okänd person tagit mopedbilen som hon använder när hon delar ut tidningar. Flertalet patruller beordrades till platsen och med hjälp av kollegor till tidningsbudet kunde man anträffa mopedbilen i närheten av där den blev tillgripen. Efter en kort stund anträffande man även en person som stämde överens med personen som tidningsbuden sett. Personen är en man i 45års åldern som omhändertogs p.g.a. av sin berusning. Mannen är nu misstänkt för olovligt brukande, ringa narkotikabrott (eget bruk) samt brott mot knivlagen. 

 

Förutom dessa ärenden har natten varit lugn. Patruller har jobbat brottsförebyggande och trygghetsskapande efter den lokala problembilden i de olika områdena i polisområdet. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.