Sök

12 februari 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan är ett urval av kvällens och nattens händelser.

19:30, Lidköping, försvunnen person
En kvinna ringde till polisen och uttryckte oro för sin man som sedan 16-tiden varit ute och gått. Maken, en man i 70-årsåldern, anmäldes försvunnen och en sökinsats påbörjades. Inledningsvis kunde mannen nås via telefon, men till slut bröts kontakten. Polisen sökte med hjälp av bland annat hundpatruller och helikopter och fick under sökarbetets gång upp vissa spår. Strax efter klockan 02:00 påträffades mannen av en kundpatrull. Mannen var nedkyld och fick föras till sjukhus, men fick inga livshotande skador.

22:05, Stenungsund, trafikolycka
Polisen fick larm om en singelolycka på väg 656 i Ödsmål där en buss varit inblandad. Busschauffören, en man i 60-årsåldern, avfördes med ambulans till sjukhus med skador som inledningsvis bedömdes vara allvarliga men inte livshotande. Det fanns en passagerare på bussen som klarade sig utan några skador. Händelsen utreds som vårdslöshet i trafik.

22:52, Mölndal, brand
Det inkom ett larm om rökutveckling i ett flerfamiljshus på Knarrhögsgatan i Bosgården. En madrass har brunnit i källarutrymmet, men det ska inte ha funnits någon risk för att branden skulle sprida sig till lägenheterna. Ärendet utreds som skadegörelse genom brand. Ingen person har gripits i nuläget, och ingen person har skadats i samband med händelsen.

00:56, Stenungsund, skadegörelse
Flera personer ringde in till polisen med anledning av att glaskross hördes på Hasselbackevägen i Stenungsund centrum. När polisen anlände till platsen kunde en kvinna i 35-årsåldern lokaliseras av patrullen och misstänkas för skadegörelse.

04:38, Göteborg, olaga hot
En privatperson ringde till polisen och uppgav att han precis blivit hotad av en person med kniv. Detta ska ha skett vid hållplats Svingeln. Personen som blev hotad lyckades ta sig ombord på en spårvagn som lämnade platsen. Polisen lyckades genom signalementsuppgifter lokalisera en misstänkt person, en man i 35-årsåldern. Mannen omhändertogs för sin berusning och kom att misstänkas för olaga hot samt narkotikabrott eget bruk. Ingen kniv påträffades dock av patrullen. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.