Sök

12 februari 14.18, Olaga frihetsberövande/människorov, Örebro

Information om pågående förundersökning gällande människorov

För närvarande pågår en förundersökning i Örebro gällande människorov där målsäganden förts från Örebro till Berlin. I samband med detta har målsäganden utsatts för visst våld och pressats på pengar, vilket pågått i flertalet dagar.

Ett internationellt samarbete inleddes tidigt mellan tysk och svensk polis/åklagare, ett samarbete som ledde till att tysk polis lyckades lokalisera och befria målsäganden i Berlin.

I samband med detta frihetsberövade även tysk polis ett antal gärningsmän. För närvarande finns fyra personer frihetsberövade i aktuellt ärende i Tyskland, bl.a. två svenska medborgare. Förundersökningar pågår alltjämt, både i Sverige och Tyskland, genom ett fortsatt gott internationellt samarbete.

Tyvärr kan ingen mer information lämnas i ärendet i dagsläget med anledning av att det också pågår en parallell tysk polisutredning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.