Sök
Stäng Meny

14 februari 14.17, Misshandel, Falun

Polisen har gripit en man i sextioårsåldern misstänkt för misshandel av en kvinna i nära relation.

Målsägaren, en kvinna i femtioårsåldern har ådragit sig en del skador, dock ej livshotande. Beslut fattat om kroppsbesiktning av den misstänkte mannen i avsikt att säkra utredningsdetaljer.

Fakta Brott i nära relation, BINR


De senaste åren har brott i nära relation varit i fokus i polisregion Bergslagen.


Personal har vidareutbildats i brottstypen, medvetenheten och kunskapen vad gäller initial spårsäkring och teknisk bevisning har ökat och flera viktiga förändringar har införts i utredningsarbetet.

Resultatet för 2023 tyder på att arbetet börjar ge effekt.

Jämfört med 2022 redovisade Bergslagen under 2023 35 procent fler ärenden, rörande brott i parrelation, till åklagare. Jämförelsen mellan 2023 och 2022 visar också att ärendebalanserna minskat och utredningsandelen ökat. Detta trots att antalet inkomna ärenden ökat.

Nya arbetssätt, ökad medvetenhet och kunskap om spårsäkring och utökad samverkan med åklagare har troligtvis lagt grunden för den 35-procentiga ökning av ärenden som redovisats till åklagare under 2023, jämfört med 2022.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.