Sök
Stäng Meny

16 februari 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

22:32, Gullspång, skadegörelse
Ett vittne ringde in gällande en brand i ett sopkärl i Gullspång. Ett par ungdomar släckte elden med hjälp av snö och avvek sedan från platsen i en A-traktor. Om ungdomarna även har något med brandens uppkomst att göra får förundersökningen visa. Händelsen utreds som skadegörelse genom brand. Ingen har gripits i dagsläget.

23:24, Falköping, olaga hot
En inringare larmade polisen med anledning av att denne blev hotad av en man med kniv. Den aktuelle mannen hyr ut ett en bostad till inringaren. På plats grips mannen, som är i 50-årsåldern, för olaga hot. Ingen person skadades fysiskt i samband med händelsen.

23:29, Åmål, rattfylleri
En privatperson observerade en personbil som körde vingligt i centrala Åmål. Aktuellt fordon ska enligt inringaren flera gånger har varit nära att kollidera med andra fordon. Polis larmas till platsen och kontrollerar föraren, en kvinna i 35-årsåldern. Kvinnan misstänks för drograttfylleri.

03:34, Göteborg skadegörelse
En inringare vaknade av ljud från trapphuset i ett flerfamiljshus i Brunnsbo. Ljudet lät enligt inringaren som att någon försökte ta sig in i lägenhetshuset. Någon ska även ha ringt på porttelefonen. När polisen anlände till platsen fanns ingen gärningsperson kvar på platsen, men en ruta till entrén konstaterades krossad. En polisanmälan skrevs gällande skadegörelse. Ingen har gripits i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.