Sök
Stäng Meny

16 februari 08.31, Polisinsats/kommendering, Västerbottens län

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Rally-VM, torsdag.

Dagpass 

Terräng:
Cirka 20 skoterförare fick blåsa i polisens sållningsinstrument, en skoterförare i Hissjö rapporterades för grovt rattfylleri. Övriga var nyktra.
Sex ordningsbot utfärdades med anledning av skyltar som inte var monterade i förskriven ordning, avsaknad av hjälm, avställt fordon och ej iakttagit stopplikt. Tre flygande inspektioner utfördes av skotrar.

Ett antal hundra besökare befann sig i terrängen och stämningen upplevdes god. Skoterförarna höll en bra hastighet. Polisen vill påminna om att det råder stopplikt i samband med att man med skoter korsar en vägbana, om att använda hjälm och ha koll på att skyltarna ska vara väl synliga framtill på skotern.

Väg:
Ett 100-tal förare fick blåsa i polisens sållningsinstrument. En av dem, en förare på Ersboda, rapporterades för rattfylleri medan övriga var nyktra. En ordningsbot utfärdades på grund av ett avställt fordon.

Polisen upplever att det trafikmässigt var lugnt under torsdagen. Det var dock mycket trafik längs länsväg 363 mellan Håkmark och Hissjö. Stämningen var god och besökare uttryckte sin tacksamhet över polisens närvaro. Hastighetsefterlevnaden uppfattades som god.

Kvällspass

Stämningen på arenan i Umeå var god, de flesta besökare hade lämnat arenan redan innan stängning klockan 21:00. Det finns inga händelser att rapportera om.

I samband med invigningen och när det var som mest besökare kring arenan rådde ett visst trafikstopp i Hagarondellen. Polisen vill därför uppmuntra besökare att gärna nyttja lokaltrafiken eller stanna en bit från arenan och gå sista biten för att underlätta trafiksituationen

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.