Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 18 februari 07.56

17 februari 11.31, Mord/dråp, försök, Göteborg

Skottlossning i Skälltorp. En person skottskadad.

Polisen får in vittnesuppgifter/larm om att en eller flera personer ska ha skjutit med någon typ av vapen i området kring Skälltorp. Vittnen nämner både Cederflycht gata samt Bäckebolslyckan. Någon uppges vara maskerad och möjligen är någon träffad. Flera skott uppges ha avlossats enligt vittnen.

Polisen inleder en insats i området. Samtidigt inleds förundersökning med rubricering grovt vapenbrott. Nya uppgifter pekar på att skottlossning ägt rum vid Lisa Sass gata. Ungefär samtidigt så meddelar SOS att en person med troliga skottskador ska vara anträffad vid Bäckebolsängen. Oklart skadeläge. 

Insatsstyrkan larmas till platsen. Brottsplatsen ska säkras. Den skadade omhändertas och polisen söker efter en misstänkt gärningsman som har lämnat platsen. Avspärrningar kommer att upprättas i det område som nu betraktas som brottsplats, för närvarande inte angivet. Den skadade har avförts till sjukhus, oklart skadeläge. Den skadade är en yngre man, ID dock ej fastställt.  

Rubriceringen har nu ändrats, förundersökningen rör försök till mord. Polisen genomför en brottsplatsundersökning och ett flertal fynd har gjorts på brottsplatsen, utan att polisen i nuläget kan gå in på vad det handlar om.   

Ingen gripen i nuläget. Gärningsmannen kan ha rört sig upp mot området Blå staden, detta gör att alla iakttagelser av en ev. gärningsman, fordon osv. i detta område kan vara av intresse för polisen.Det utesluter dock inte att man informerar polisen om andra områden och iakttagelser. 

Kl 14.00: Polisen kan bekräfta att en yngre man har gripits misstänkt för mordförsök. Personen är ännu inte hörd och delgiven misstanke. Polisen kan för närvarande inte lämna ut några ytterligare uppgifter kring gripandet eller den gripnes ålder mm.

Tekniker finns på plats för brottsplatsundersökning. Polisen genomför samtidigt dörrknackning i området.    

Polisen önskar att alla som har uppgifter att lämna kring denna händelse hör av sig till polisen via 114 14 alt. via lämna tips på polisen.se

Händelsen uppdateras här så fort ny information kan lämnas från den pågående förundersökningen. 

17.10 Ny uppdatering:

Kl 16.55 anhölls den tidigare gripne ynglingen av jouråklagare. På sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

Utredningsåtgäreder pågår fortfarande och polis kommer att jobba vidare i området under kvällen. 

Morten Gunneng, Vakthavande Befäl

Uppdatering 240218:

Ned anledning av att åklagare nyu tagit över förundersökningen så kan polisen inte lämna ytterligare information kring/från utredningen. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.