Sök
Stäng Meny

18 februari 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Kl 22.49 Stenungsund, försök till mord
Polisen får in ett samtal från en man som uppger att han blivit knivskuren/huggen. Han befinner sig utomhus i Stenungsund i närheten av Krisinelundsskolan. Han uppger sig ha flera skador i/på bålen. Gärningsmannen uppges ha lämnat platsen. Det finns personer på platsen som försöker stoppa blödningen. Polis och ambulans åker till platsen. 
När man anländer till avgiven plats finner man den skadade samt en hel del andra personer. Den skadade avförs till sjukhus med troliga knivskador, skadeläget är oklar men det handlar om flera olika skador. En avspärrning upprättas på platsen.
Polisen söker med hund och hör de personer som finns på platsen. Ytterligare en person med skador anträffas men han har inte behov av vård, han medtogs till förhör. Ingen grips vid tillfället. Lite oklart vad som inträffat och svårt att få klarhet i förloppet för polisen. Förundersökning inleds i ett fall med försök till mord, en anmälan om misshandel upprättas. Senare får ytterligare en person får uppsöka sjukhus. Oklart skadeläge. 

Kl 22.15 Uddevalla, bilbränder
Ett vittne ringer polisen om att de ska brinna flera bilar vid Nordostpassagen. Polis och räddningstjänst åker till platsen. På platsen konstateras att två bilar brinner. Enligt vittne så ska en eller fler personer lämnat platsen före branden. Vittnet kan i stort sett släcka branden före det att räddningstjänst anländer. Polisen gör vissa fynd på brottsplatsen. Polisen söker även med hund utan att någon kan gripas. Anmälan om skadegörelse genom brand upprättas. 

Kl 22.16 Skara, grov misshandel
En man med skador anträffa till fots då han går från staden, det är oklart vad som inträffat och hur han fått skador. I nära anslutning till denna händelse så stoppar polisen en personbil, då vid Brunnsbomarken. I bilen finns sex män, flera av dessa har skador och man finner även tillhyggen mm. Allt tyder på att dessa män varit involverade i någon typ av bråk. Samtliga grips misstänkta för grov misshandel med koppling till den tidigare hittade skadade mannen. Efter förhör så anhölls samtliga sex från bilen av åklagare.  Vad som har inträffat är ännu inte klarlagt, polisen misstänker att den skadade mannen till fots har färdats i bilen med de gripna männen. Ytterligare en bil uppges ha lämnat platsen som sedan anträffas, båda bilarna tas i beslag.

Kl 05.44 Alingsås, trafikolycka, singel
En singelolycka med personbil inträffar vid Magravägen/Mörlandavägen. En person uppges vara allvarligt skadad efter det att hen åkt ut genom vindrutan vid kollisionen. Räddningstjänst och polis larmas till platsen.
Den skadade anträffas på platsen vid en bil som står ute på ett gärde, oklart om det funnits fler i bilen. Ambulanshelikopter tillkallas och den skadade, en kvinna avförs till Sahlgrenska sjukhuset, oklart skadeläge. Oklart hur olyckan gått till, föraren ej hörbar. Bilen tas i beslag.  

Kl 05.46 Borås, allmänfarlig vårdslöshet 
Larm om brand i lägenhet vid Billdalsgatan, boende har känt röklukt i trapphuset. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Räddningstjänsten lokaliserar branden till en lägenhet på våning fem, två personer tas ut ur lägenheten och räddningstjänsten släcker. De båda som varit i lägenheten får vård av ambulanspersonal, ingen uppges vara allvarligt skadad. Oklart hur branden startat men polisen upprättar anmälan om allmänfarlig vårdslöshet utan angiven misstänkt.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.