Sök
Stäng Meny

19 februari 07.15, Polisinsats/kommendering, Västerbottens län

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Rally-VM, söndag.

Något färre åskådare befann sig under söndagen ute i terrängen vid specialsträcka Västervik. Patrullerna har arbetat med trafikkontroller och hög synlighet längs sträckan.

Söndagen var lugn med få rapporterade brott. Hastighetsefterlevnaden var i huvudsak god under söndagen. Vid de nykterhetskontroller som genomförts var samtliga förare nyktra.

En person omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, vid Red Barn vid 12:30-tiden.

Sammantaget har insatsen, som förväntat, förlöpt väl utan händelser som påverkat insatsen nämnvärt. Patrullerna har haft god förmåga att kontrollera både skoter- och biltrafik under insatsen vilket varit positivt. Skoterförarna i terräng har i huvudsak stått för majoriteten av rapporterade brott (ordningsbot).

Kvällstid har Red Barn varit relativt välbesökt och arrangören har hanterat väskförbud/visitationer på ett bra sätt utan att det belastat patrullerna. Centrum har upplevts som en vanlig välbesökt helg.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.