Sök

19 februari 08.01, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 30-tal ärenden som rör Jönköpings län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Vid 20-tiden på söndagen larmades polisen till Gripenberg i Tranås. En person med sommarstuga där hade på sitt kameralarm sett två män inne i sin stuga. Polisen konstaterade att en ruta var inslagen och att ingen gärningsman var kvar på platsen.

Dock såg man fotspår som tydde på att gärningsmännen lämnat platsen till fots. Patrullen följde dessa till vägg 133. Flera bilar kontrollerades och plötsligt blev det träff. Föraren greps men passageraren sprang till skogs. Efter cirka ett hundrameterslopp blev det klart att polisen var snabbast och den flyende upphunnen samt belagd med handfängsel.

Två män är gripna för stöld genom inbrott. Huset är avspärrat och en brottsplatsundersökning ska göras. Det är ännu oklart om flera fastigheter är drabbade.

Utgången av detta fall visar på hur viktiga allmänhetens iakttagelser är. Snabb information till polisen är en framgångsfaktor om tjuvar ska kunna gripas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.