Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 06 februari 10.15

02 februari 20.24, Trafikolycka, personskada, Öckerö

Hönö, färjeläget

Under kvällen igår (2024-02-02) blev en person blivit påkörd av en buss vid färjeläget på Hönö. Personen fördes till sjukhus med ambulans med allvarliga skador. Händelsen utreds som vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Anhöriga är underrättade.

Uppdatering klockan 13:18
Busschauffören ska ha kört av färjan och släppt av passagerare. Bussen har sedan fortsatt in på ett bussområde där olyckan sedan ska ha skett. Vid det tillfället var bussen tom på passagerare. Den påkörde personen var en man i 60-årsåldern. Bussen togs i beslag för teknisk undersökning. Skadeläget är fortsatt kritiskt för den påkörde mannen.

Uppdatering 240206 kl 10:15

Mannen i 60-årsåldern som blev påkörd av bussen har avlidit. Anhöriga är underrättade.

En teknisk undersökning av bussen pågår samt övrig teknisk utredning. Vittnen kommer förhöras och det ska göras en platsundersökning.

Brottsrubriceringen är i nuläget vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Ingen misstänks för brott i nuläget. Brottsrubriceringarna kan komma att ändras.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.