Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 21 februari 15.19

21 februari 10.01, Räddningsinsats, Upplands väsby

Personer börjar må dåligt och kräks i ett trapphus.

Räddningstjänsten har åkt på ett larm i Upplands Väsby och vill ha polis till platsen. En pappa och två barn har börjat må dåligt och kräkts efter att de gått ut i trapphuset till ett flerbostadshus på Hasselgatan. Strax därefter kommer ytterligare en man till trapphuset och även han insjuknar hastigt och kräks.

Efter att personerna kommit ut i friska luften mår de så småningom bättre och pappan och barnen lämnar platsen. Den andra mannen som också mått dåligt kör ambulansen till sjukhus för kontroll. 

Det är i nuläget okänt vad som orsakat att personerna insjuknat och trapphuset är därför avspärrat. Andra boende i trapphuset får inte lämna sina lägenheter. 

Uppdatering:

Prover har tagits och det visar sig att det rör sig om sjukdomsfall. Det finns ingen brottsmisstanke i samband med händelsen. Avspärrningen är hävd och polis har lämnat platsen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.