Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 21 februari 12.20

21 februari 10.54, Trafikolycka, Falun

En trafikolycka har inträffat på Södra Mariegatan i Falun

SOS-alarm meddelar att de skickar resurser till en trafikolycka i Falun. Två bilister har kolliderat. Det är oklart hur många personer som är drabbade men en av dessa klagar på smärta.

Polispatrull har precis anlänt platsen.

Uppdaterad kl. 11.56:

Det är mycket trafik på platsen, med anledning av den inträffade olyckan är situationen kring övrig trafik ansträngd. Med anledning av väglag och av att det arbetar räddningspersonal/ bärgare samt polis på platsen ombeds samtliga trafikanter sänka hastigheten kraftigt och iaktta försiktighet.

Utredningsåtgärder vidtas parallellt med trafikdirrigering. 

Uppdaterad kl. 12.14:

Vägen är åter farbar. Polispatruller har lämnat platsen, uppgifter om eventuell brottsrubricering kan eventuellt kompletteras senare när alla inkomna utredningsåtgärder sammanställts.

Uppdaterad kl. 12.20:

En av bilisterna, en man i 50-årsåldern misstänks för vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada. Målsägandens skadeläge är okänt. Förundersökning pågår.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.