Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 23 februari 10.52

23 februari 06.28, Farligt föremål, misstänkt, Norrköping

Misstänkt farligt föremål, Lindö.

01:41 Polispatruller är på plats i området Lindö med anledning av kontroll av ett misstänkt farligt föremål. 

Nationella bombskyddet är inkallat. 

 

06:33 Ett område har avspärrats och polis, räddningstjänst och ambulans arbetar på platsen. En del fastigheter är berörda av inrymning och en del utryms. Detta är standardförfarande av säkerhetsskäl. Det är ännu för tidigt att uttala sig om vad det är för föremål. Det nationella bombskyddet kommer att undersöka föremålet innan information kan ges.

 

06:42 Förundersökning om grovt olaga hot är inledd. Föremålet har hittats utomhus, men det är för tidigt att gå ut med exakt var detta skett. 

 

06:57 Nationella bombskyddet är på plats. Polisen arbetar fortsatt med inrymning och utrymning. 

De som är berörda kommer att få information av räddningspersonal på plats. 

Gällande ärendet i Klockartorpet under gårdagskvällen. Det är alldeles för tidigt att uttala sig om eventuella samband mellan denna händelse och händelsen i går kväll.

I nuläget är det inte klarlagt om detta föremål i Lindö är ett farligt föremål eller inte. Det kommer inte kunna fastställas förrän det nationella bombskyddet kommit till platsen och undersökt föremålet. 

 

07:28 Ett femtiotal personer har utrymts. Det finns i nuläget ingen siffra gällande hur många som är inrymda. 

 

07:41 Nationella bombskyddet har påbörjat sitt arbete. 

 

08:06 Nationella bombskyddet har kontrollerat föremålet. Det var ofarligt. Avspärrningarna hävs.  

UPPDATERING

Biträdande lokalpolisområdeschef Norrköping Helena Fridén är tillgänglig för media under dagen. Skicka förfrågan till media.ost@polisen.se 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.