Sök
Stäng Meny

24 februari 08.08, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

Misshandel, Polisområde Skaraborg: En person hör kvinnoskrik och dunsar från en lägenhet i Mariestads kommun och ringer 112. Polis kommer till platsen och en man i 30-årsåldern grips, misstänkt för misshandel i relation.

02:47, misshandel, Lerum: Polis kallas till ett omsorgshem där en påverkad man i 45-årsåldern blivit våldsam efter att personal nekat honom tillträde. Mannen ska bland annat ha slagit till en personal i magen samt sparkat sönder en dörr. En patrull kommer till platsen och omhändertar mannen i enlighet med lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks för misshandel och ofredande.

03:00, tillgrepp av fortskaffningsmedel, Tjörn: En man i 40-årsåldern kontaktar polisen och uppger att han har haft en jämnårig kvinna på besök som slagit honom i ansiktet och stulit hans bil. På väg fram mot mannens bostad påträffar en polispatrull bilen, som körs hem till målsägande. En anmälan gällande misshandel samt tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättas.

04:08, misshandel, Göteborg: Polisen larmas om en pågående misshandel ombord på en spårvagn vid Linnéplatsen. Målsägande är tre män i 25-årsåldern, ingen av dem uppges ha skadats allvarligt. Gärningspersonerna, oklart hur många, springer från platsen. Ordningsvakter och polispatruller tar upp jakten. På Linnégatan påträffas en misstänkt man i 30-årsåldern, som på adressen blivit slagen av en man i 25-årsåldern. Mannen i 30-årsåldern grips misstänkt för misshandel – hatbrott – och förs till sjukhus för att få vård för sina skador. Han är även målsägande i misshandelsfallet på Linnégatan. Mannen i 25-årsåldern som misstänks för det brottet grips.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.