Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 28 februari 12.55

25 februari 09.04, Mord/dråp, försök, Karlstad

Polisen har inlett förundersökning gällande försök till mord i två fall.

Under fredagskvällen utsattes två personer i tjugo – respektive tjugofemårsåldern för skottlossning där båda skadades, dock ej livshotande. Skjutningen skedde i Karlstad. Under natten till lördag, lördag och natt till söndag har omfattande utredningsåtgärder genomförts. Polisen har genomfört förhör och inhämtat vittnesuppgifter. Tekniska undersökningar har genomförts. Polisen har sedan skjutningen inträffat arbetat trygghetsskapande med hög synlighet. Ingen är i nuläget gripen misstänkt för gärningarna.

Uppdatering måndag 26/2 13.09

Målsägarna är två män som är väl kända av polisen sedan tidigare.

Brottsplatsen är Frödingshöjd i Karlstad.

Teknisk analys av säkrade spår pågår. Ett omfattande analysarbete har inletts.

Inhämtning av videoövervakning pågår från flera platser i Karlstad som är intressanta i utredningen.

Det finns i nuläget ingen person som delgetts misstanke om mordförsök.

En person har gripits och sedermera anhållits misstänkt för grovt vapenbrott. Vi undersöker kopplingar mellan de båda brotten som i tid ligger nära varandra.

Uppdatering 28 februari: En man har begärts häktad skäligen misstänkt för grovt vapenbrott samt medhjälp till försök till mord. Häktningsförhandling kommer att hållas i Värmlands tingsrätt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.