Sök
Stäng Meny

26 februari 05.00, Sammanfattning natt, Gävleborgs län

Lugn natt i Gävleborgs län 00.00-05.00

Sammanfattningsvis har det varit i lugn natt i polisområde Gävleborg. Inga grova brott har kommit till polisens kännedom.

 

Kl 01:42 Stöld genom inbrott alt. försök till stöld genom inbrott, Norr Gävle.

Samtal inkom till polisen då allmänhet iakttagit en man som kommit till Engelbrektsgatan med en cykel och en kofot och börjat bryta på dörrar till en träbod på adressen. I samband med att patruller är påväg till adressen avviker mannen till fots och lämnar således kvar cykeln han kommit med. I närområdet kan en polispatrull kontrollera en man som stämmer in på signalementet på den flyende mannen. Mannen som är i 50-årsåldern medtogs till polisstationen för förhör. Vid kontrollen hade han även en cykel med sig som man misstänkter är tillgripen. Både cykeln som anträffades på brottsplatsen samt cykeln som mannen hade vid kontrollen togs i beslag. Det är i nuläget oklart om mannen fick med sig någonting från träboden. Mannen är nu misstänkt för stöld genom inbrott alternativt försök till stöld genom inbrott, häleri i två fall samt brott mot knivlagen då man vid kontrollen även anträffade en kniv på mannen.  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.