Sök

26 februari 08.00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Bilbrand i Söderköping

02:15 får polisen kännedom om en bilbrand i Söderköping. På platsen ska två personbilar på något sätt fattat eld. Räddningstjänst har varit framme vid platsen och släckt fordonen. Polisen har upprättat en anmälan gällande skadegörelse genom brand. Ingen person är i nuläget misstänkt.

Två greps efter misstänkt inbrott

02:17 informeras polis om ett befarat inbrott i en lagerlokal i Norrköping. Där ska man ha sett två obehöriga personer gå runt och rota bland saker. När polisen anländer till platsen försöker en misstänkt person fly därifrån till fots. Man kan sedan säkra och gripa en man i nära anslutning till området. En liten stund senare grips ytterligare en man. De båda misstänks nu för stöld alternativt försök till stöld. Polisen har utfört en brottsplatsundersökning av fastigheten där någon brutit upp ett fönster.

Utöver detta har polisen bland annat gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.