Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 27 februari 09.48

26 februari 18.59, Trafikolycka, personskada, Göteborg

På Gamlestadsvägen har två spårvagnar kolliderat.

Enligt SOS har en spårvagn kört in en annan spårvagn bakifrån. Flera personer har skadats, oklart hur allvarligt, och räddningstjänst samt ambulans är på plats. Polis på väg.

19:30 Uppdatering
Polis är på plats och försöker identifiera samtliga skadade, i nuläget finns ett tiotal skadade en allvarligare skadad. Polis söker av området ifall någon lämnat olycksplatsen i förvirrat tillstånd. Flera ambulanser har skickats till platsen. 

Just nu är det trafikstopp och strömmen är bruten för spårvagnar vid olycksplatsen. 

Ett lager har öppnats vid platsen för att erbjuda skydd för de som finns kvar på platsen, Polis söker med hundar längs spårområdet för att finns personer som kan lämnat platsen.  

19:45 Uppdatering
Polis söker efter personer med drönare längs spårvagnsrälsen och i närområdet, för att säkerställa att ingen skadad finns i terrängen. 

20:04 Uppdatering
Polisen har startat en utredning om en trafikolycka med brottsrubricering, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Spårvagnarna har spärrats av. 

21:03 Uppdatering
Det av polis begärda tågstoppet är hävt. Inga polisiära resurser eller obehöriga befinner sig i nuläget på tågspåren. 

2024-02-27, 06:55, uppdatering
Fortfarande inga uppdateringar gällande skadeläget.

09:36, uppdatering
-Polisen arbetar aktivt vidare i ärendet. Polisens uppgifter i det här skedet är informationsinhämtning i syfte att skapa oss en tydligare bild av vad som hänt och varför. Detta sker exempelvis genom tekniska undersökningar av spårvagnarna, analyser av färdskrivare, samt inhämtning av film. Ytterligare förhör kommer även att genomföras.

-Statens haverikommission är inkopplad och kommer att undersöka olyckan.

-Ingen person är i dagsläget delgiven misstanke om brott, men händelsen utreds fortsatt som vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

-Vi har fortfarande inga uppdaterade uppgifter beträffande skadeläget.

09:45 uppdatering 

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhus vårdades ett tiotal personer på plats under gårdagen. Sex fördes med ambulans till sjukhus, samtliga med lindriga skador. Två av dem, en man och en kvinna, båda i 60-årsåldern, är kvar på sjukhuset. SU betecknar deras skador som lindriga. Övriga har lämnat sjukhuset. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.