Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 27 februari 12.18

27 februari 09.26, Mord/dråp, försök, Karlstad

Uppdatering kring det misstänkta mordförsöket i Karlstads kommun som inträffade under natten till tisdagen.

Under natten kom det in samtal till polisen efter att några personer anträffat en skottskadad man i de västra delarna av Karlstads kommun.

Med anledning av det har polisen under morgonen spärrat av ett område i Skutberget som är av intresse. Utredningen är inne i ett intensivt läge och personal finns på plats för att undersöka området.

Den skottskadade mannen fördes till sjukhus och det finns inga nya uppgifter kring skadeläget. Ingen person är frihetsberövad.

I övrigt finns det i nuläget inga nya uppgifter att delge i ärendet.

Uppdatering 12.18: Målsägaren är känd av polisen sedan tidigare och skadeläget är i nuläget allvarligt men bedöms vara under kontroll.

Det pågår en brottsplatsundersökning i området kring Skutberget i Karlstad där man bedömer att brottet har ägt rum någon gång efter midnatt natten mot tisdagen.

Samtidigt pågår det fortsatta förhör i form av dörrknackning vid brottsplatsen samt andra platser som anses intressanta i utredningen och en teknisk undersökning.

Man har även påbörjat hämtning av videomaterial från flera platser i Karlstad som kan vara av intresse.

Ingen person har delgivits misstanke gällande det misstänkta mordförsöket. Man analyserar samtidigt kopplingar mellan tidigare mordförsök och grovt vapenbrott i Karlstad senaste veckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.