Sök
Stäng Meny

29 februari 06.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

22.36 Göteborg, stöld genom inbrott
Vid Nolered upptäcker ett par att det varit inbrott i deras bostad. Någon har brutit upp altandörren och tagit sig in i bostaden. Vid anmälningstillfället var det oklart vad som saknas.

23.23 Ale, rån
Vid Järnvägsstationen i Surte är det en man i 55-årsåldern som blir misshandlad av två personer ock blir vid tillfället avtvingad sin mobiltelefon och ryggsäck. Polis är på plats och söker efter de två rånarna utan framgång. Målsägaren var inte i behov av sjukhusvård.

02.11 Göteborg, rånförsök
Vid Gregorianska Gatan är det fyra personer som försöker bryta upp en dörr till en lägenhet utan att lyckas. Lägenhetsinnehavaren befann sig i bostaden när det inträffade. Polis kommer till platsen och kan spåra med polishund ner mot Nymånehållplatsen där två män i 35-40-årsåldern kan gripas, misstänkta för rånförsök. Utefter flyktvägen anträffar polisen ett luftgevär och en yxa som tas i beslag.

04.35 Härryda, misstänkt rattfylleri
Vid Rävlanda - Hindås är det en man i 35-årsåldern som grips av polis efter att han vägrat att stanna på polismans tecken. Han misstänks vara påverkad av alkohol alternativt narkotika. Han får följa med för provtagning och är även misstänkt för vårdslöshet i trafik. I samband med gripandet så blev det ett tågstopp på sträckan Rödberg - Hindås med anledning av att mannen sprang på tågspåret efter att han lämnat bilen. Vid 05.30-tiden hävdes tågstoppet.

06.23 Trollhättan, rån
Vid Österlånggatan är det en man som gör inbrott i ett källarförråd och stjäl en väska innehållande ett Playstation. Ägaren upptäcker stölden och det blir en dragkamp om väskan. Tjuven lyckas få med sig väskan och springer från platsen. Inga personskador.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.