Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 29 februari 14.45

29 februari 12.21, Stöld, Kalmar

En man grips misstänkt för flera brott.

En man i 75-årsåldern blir utsatt för ett rånförsök på Norrliden vid lunchtid. Gärningsmannen ska ha försökt tillgripa målsägandes mobiltelefon men lyckades inte och puttar då målsägande och lämnar platsen. 

Vid 12:25 kommer ett nytt larm om något form av överfall på Kaggensgatan. En man ska ha försökt tillgripa en kvinnas bilnycklar. Polis larmas till platsen och 12:55 grips en man på Storgatan som misstänkt. Rubricering är ännu ej beslutad. Polisen utreder nu vidare omständigheterna och fler målsägande kan eventuellt tillkomma. 

Uppdatering 14:41

Den gripne mannen misstänks för grov stöld, försök till rån, försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, ofredande och hemfridsbrott. Polisen fortsätter nu att utreda ärendet genom att hålla förhör med målsäganden, misstänkt samt eventuella vittnen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.