Sök
Stäng Meny

29 februari 19.06, Olaga hot, Borlänge

Man gripen för olaga hot i Borlänge

Under eftermiddagen iakttar ett vittne hur en mansperson uttalar hotelser mot en kvinna, hotet sker utomhus och hotet utförs även med ett vasst föremål.
Polispatrull beordras till området för att söka mannen samt kvinnan.

Polispatrull stoppar och kontrollerar en man i 30-årsåldern som enligt vittne är gärningsmannen. Polispatrull griper mannen misstänkt för olaga hot. Målsäganden är inte fysiskt skadad.

I samband med gripandet verkställer polispatrullen beslag av ett vasst föremål samt vad som misstänks vara någon form av narkotika. Utredningsåtgärder är vidtagna på platsen.

Gärningsmannen kommer delges misstanke samt att polisen utför ett förhör med den misstänkte. Vad som framkommer samt inhämtad information kommer sedan delges en jouråklagare, därefter kommer jouråklagaren fatta beslut om frihetsberövande kommer fortgå och då i form av anhållande alternativt att mannen kommer försättas på fri fort.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.