Sök
Stäng Meny

03 februari 07.34, Sammanfattning natt, Örebro län

Det har varit en normal natt i länet. Nedan följer ett urval av händelser som vi har hanterat

Skadegörelse, Kumla kl. 22.33

En lokförare tror att en person har blivit påkörd av tåget men vid närmare undersökning visar det sig att någon har kastat en stor sten mot loket. Polisen har varit på plats och sökt igenom området utan att hitta någon person som kan kopplas till händelsen. Patrullen skriver en anmälan om skadegörelse.

Rattfylleri, Degerfors kl. 23.05

En bilist, en man i 30-årsåldern, blir misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika och ringa narkotikabrott genom eget bruk efter att ha blivit stoppad i höjd med Stora Valla. Patrullen omhändertar mannens körkort i avvaktan på provresultat.

Brand, Nora kl. 00.00

Det har brunnit i ett uthus i Esstorp och polisen kan i nuläget inte se någon naturlig förklaring till varför branden startade och skriver en anmälan om mordbrand. Kriminaltekniker kommer att genomföra en brandplatsundersökning för att utreda vad som har hänt. Ingen person blev skadad.

Olaga hot, Karlskoga kl. 01.21

En man i 40-årsåldern är frihetsberövad som misstänkt för olaga hot i en bostad. En av de hotade är en kvinna som tidigare har haft en relation med mannen men hon befann sig inte på platsen då hoten skedde. Hoten har skett inför deras gemensamma barn. Ytterligare en person, en pojke i de yngre tonåren, blev hotad av mannen med ett stickliknande föremål. Polisen kommer att hålla förhör med mannen och därefter kommer en åklagare att fatta beslut om han ska vara fortsatt frihetsberövad eller inte.

Utöver detta har vi bland annat kontrollerat 29 personer eller fordon, hanterat fyra trafikbrott, hanterat tre ärenden gällande misstänkt ringa narkotikabrott och hanterat fyra ärenden gällande psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.