Sök
Stäng Meny

03 februari 08.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan är ett urval av kvällens och nattens händelser.

23:40, Göteborg, grov stöld
En gärningsperson tillgrep en väska från anmälaren. Anmälaren lyckades få tillbaka sin väska, men gärningspersonen lyckades i och med detta stjäla anmälarens klocka. Ingen person har gripits i nuläget.

00:47, Göteborg, misshandel
Polisen fick in samtal om en ungdomsfests som spårat ur i en lägenhet på Stigberget. Flera av personerna på festen bråkade med varandra. Polisen har inte delgivit någon person misstanke om brott i dagsläget, men händelsen utreds just nu som åtminstone ett fall av misshandel. En person på festen behövde uppsöka sjukvård, dock utan allvarliga skador. Flera av ungdomarna skjutsades hem till sina vårdnadshavare.

00:48, Göteborg, vårdslöshet i trafik m.m.
Polisen skulle stoppa en moped vid Heden, detta då mopeden körde väldigt snabbt. Först valde mopedföraren att inte stanna, men stannade sen. Föraren av mopeden, en pojke i 15-årsåldern, misstänks för olovlig körning samt vårdslöshet i trafik. Mopeden togs i beslag.

06:18, Göteborg, grovt brott mot knivlagen m.m.
En förbipasserande såg en person vid Mariaplan med en stor kökskniv i handen. Polis larmades till platsen och kunde snabbt lokalisera och kontrollera personen, en man i 50-årsåldern. Mannen greps, misstänkt för grovt brott mot knivlagen och hot mot tjänsteman.

Våld i nära relation
En man greps under gårdagskvällen i Fyrbodal för misshandel. Han ska flertalet gånger ha slagit en kvinna, som han har en relation med, vid det aktuella brottstillfället. Kvinnan fick skador i ansiktet och på överkroppen, och fördes med ambulans till sjukhus. Mannen är numera anhållen av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.