Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 03 februari 08.44

03 februari 08.11, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 110-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

22:58 Polis larmades till Valhallagatan i Linköping med anledning av ett rån utomhus. En man i 30-årsåldern ska ha blivit rånad på sina tillhörigheter och slagen av två okända gärningspersoner. Målsägande fick följa med ambulans till sjukhus för kontroll. Polis har sökt av brottsplatsen med en hundförare samt kontrollerat personer i området men i nuläget har ingen gripits. En anmälan om grovt rån samt grovt olaga tvång kommer skrivas. 

00:00 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 51 utanför Hällestad, Finspång, med anledning av en trafikolycka. En personbil ska ha voltat och hamnat på taket. Inga personskador har rapporterats och det finns ingen misstanke om brott. 

05:45 SOS-larm om brand vid en mindre byggnad/barack intill en fotbollsplan på Idrottsvägen i Skänninge, Mjölby. Polis finns på plats och assisterar räddningstjänsten. Uppdatering 08:42: Räddningstjänsten kommer låta byggnaden brinna ner. En anmälan om mordbrand kommer skrivas och platsen kommer spärras av när det är möjligt. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, psykisk ohälsa, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.