Sök
Stäng Meny

03 februari 08.11, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Södermanlands län. Det ärende som sticker ut:

00:06 Polis larmades till en bostad i Röksta, Eskilstuna, med anledning av bråk inomhus mellan två personer som är bekanta för varandra. När polis anlänt till platsen har en av personerna, en man i 20-årsåldern, tagit sig utomhus och riktat ett vapenliknande föremål mot polisen. Varningsskott har avlossats men misstänkt har inte släppt vapnet varpå polisen har avlossat verkanseld mot den misstänkte.

Den misstänkte mannen fördes efter händelsen till sjukhus och ska enligt initiala uppgifter inte ha varit allvarligt skadad. Han är i nuläget misstänkt för grovt vapenbrott, grovt olaga hot samt grovt hot mot tjänsteman. Brottsplatsen har varit avspärrad men avspärrningen hävdes vid 06.15-tiden på lördagsmorgonen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.