Sök
Stäng Meny

05 februari 07.01, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

20:31, trafikbrott, Göteborg
En patrull vill kontrollera en mc och signalerar åt föraren att stanna. Denne vägrar dock och ökar i stället hastigheten. Ett förföljande inleds på säkert avstånd. Polisens helikopter kopplas in på insatsen och får visuell kontakt med fordonet, som färdas norrut i hög hastighet. Några minuter senare stannar mc:n, föraren stiger av och går in i en verkstadsbyggnad. Ett beslut om husrannsakan fattas och polisen går in i byggnaden. Rättsläget är trafikbrott – hastighetsöverträdelse – samt vårdslöshet i trafik . Inne i lokalerna påträffas en man i 25-årsåldern. Han tas med för kroppsbesiktning.

21:29, stöld, Göteborg
Polisen larmas om en pågående dieselstöld från en lastbil i Tagene industriområde. Tre gärningsmän ses lasta in gods i en bil och lämnar platsen. Polisens helikopter får visuell kontakt med bilen när den färdas norrut längs E6. Helikoptern följer bilen från luften och dirigerar de radiobilar som deltar i insatsen. En av patrullerna får stopp på gärningsmännens bil, kort efter att den svängt av mot Jordfallsbron. I bilens bagageutrymme påträffas flera fulla dieseldunkar. Dessa samt diverse brottsverktyg tas i beslag. De tre gärningsmännen, två i 30-årsåldern och en i 20-årsåldern, grips misstänkta för stöld samt häleri. De har under natten anhållits av åklagare.


23:34, misshandel, Landvetter
En taxichaufför, en man i 30-årsåldern, ringer polisen och uppger att han blivit slagen och hotad av en annan taxichaufför, en man i 35-årsåldern, vid Landvetters flygplats. Flygplatsens skyddsvakter och en patrull åker till platsen för att reda i händelsen. Polisen upprättar sedan en anmälan och motanmälan gällande misshandel. Händelsen ska ha fångats på övervakningsfilm.


05:55, misshandel m m, Uddevalla
En person som är ute och går med sin hund ser ett krossat fönster till en lokal på Kungsgatan. Inne i lokalen rör sig en misstänkt inbrottstjuv. Hundägaren konfronterar tjuven och försöker hålla kvar denne i väntan på polis. Gärningsmannen uppges då ha sprayat hundägaren i ansiktet med någon slags försvarsspray och lämnar platsen på en moped. Kort därefter får en radiobil syn på mopeden, som gör ett försök att köra ifrån patrullen. Det lyckas dock inte. På föraren, en man i 50-årsåldern, påträffas en försvarsspray och han grips.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.