Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 15 februari 11.13

05 februari 13.25, Våldtäkt, försök, Trollhättan

Försök till grov våldtäkt

Polisen fick larm om ett grovt brott i ett grönområde i centrala Trollhättan. Platsen är avspärrad och flera polispatruller är på plats. Polisen söker efter en misstänkt gärningsperson. Inga uppgifter har inkommit att någon person ska ha skadats fysiskt.

Uppdatering klockan 15:18
Vi har inlett en förundersökning gällande försök till grov våldtäkt. Brottsplatsen misstänks vara i en del av Strömslundsparken. Vi söker fortfarande efter en misstänkt gärningsperson. Ännu har ingen gripits. Om iakttagelser gjorts i eller i anslutning till platsen, tipsa oss via 114 14. Om det är akut, ring 112.

Uppdatering klockan 18:29
Vi arbetar vidare med ärendet, men fortfarande har ingen person gripits. Många tips har kommit in till oss, vilket vi uppskattar.  

Uppdatering 2024-02-12, klockan 09:55
Polisen i Trollhättan utreder brottet vidare. Det ska ha skett den 5 februari, någon gång mellan 13:00-13:30, vid Vargklyftevägen/Älvrummets naturreservat i Trollhättan.

Polisen har tidigare sökt en person med röd jacka som rört sig i området och som kan ha gjort viktiga iakttagelser. Polisen har nu kommit i kontakt med aktuell person.

Uppdatering 2024-02-15, klockan 11:13
Uppgifter från allmänheten har inkommit gällande en eller flera försäljare som senaste dagarna rört sig i bostadsområdet Strömslund, vilket skapat oro. Polisen har kunnat konstatera att åtminstone ett företag för tillfället jobbar med uppsökande försäljning i området.

Polisens generella råd är:

· Känner du dig orolig. Öppna inte dörren.

· Om du väl har öppnat dörren och känner dig tveksam. Stäng dörren.

· Släpp inte in okända personer innan du har kunnat kontrollera att personerna är de som de utger sig för att vara. Begär legitimation och försök att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll.

· Behöver du kontakta polis? Ring 112 vid pågående brott. Om brottet inte är pågående ring 114 14.

Det finns fortfarande behov av uppgifter från personer som befunnit sig i området vid aktuell tid och som ännu inte varit i kontakt med Polisen. Kontakta polisen på 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.