Sök
Stäng Meny

05 februari 23.26, Bedrägeri, Uppsala

Flera anmälningar om bedrägerier mot äldre.

Klockan 21:17 ringer en kvinna i 90-årsåldern polisen och berättar att hon har blivit uppringd av en person som uppgett sig ringa från ett välkänt telefonbolag. 

Kvinnan har uppmanats att lämna över sina smycken och guld för förvaring i ett bankfack, därefter har personer varit på platsen och hämtat guldet.

En polispatrull beordras till kvinnans bostad i Löten och en anmälan om bedrägeri upprättas.

Klockan 23:26 ringer en 85-årig kvinna boendes i Luthagen till polisen och berättar att hon har blivit av med guld till ett större värde.

Enligt kvinnan har en person ringt och utgett sig för att ringa från en telefonoperatör. Kvinnan har uppmanats att väga sitt guld och lämna över det för förvaring i ett bankfack, därefter har personer varit på platsen och hämtat guldet.

En anmälan om bedrägeri har upprättats.

Drygt tio minuter senare, klockan 23:37, ringer en tredje kvinna polisen. Kvinnan, som är i 80-årsåldern och bor i centrala Uppsala, berättar att hon har blivit av med smycken och guld till ett större värde. Precis som i fallet med kvinnan i Löten och Luthagen har en person kommit och hämtat upp guldet.

En anmälan om bedrägeri kommer att upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.