Sök

06 februari 05.18, Detonation, Vänersborg

Detonation

05:18 Allmänfarlig ödeläggelse, Frändefors
Polis kallades till en fastighet utanför Frändefors då en anmälare sett en bil lämna platsen och att i samband med detta ska något ha kastats på platsen som detonerat. Det ska ha skett någon typ av explosion enligt uppgifter till polisen. Ingen person ska ha skadats i samband med explosionen, dock vissa materiella skador så som glassplitter. Polis på plats har kunnat bekräfta att något detonerat på platsen. Ingen person är rapporterad skadad i nuläget

Polis har inlett en insats i sökandet efter fordonet och den/de personer som lämnat platsen.
Ingen gripen i nuläget. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

13:30 Uppdatering:
Under dagen har insatsstyrkan genomfört tillslag vid tre fastigheter – i Uddevalla och Vänersborgs kommun – med koppling till ett kriminellt nätverk. Tre personer hämtades till förhör. En av dessa, en man i 25-årsåldern, har senare anhållits av åklagare.

Nationella bombskyddet (NBS) har under dagen genomfört en teknisk undersökning på brottsplatsen. Föremålet som detonerade bedöms vara en hemmagjord sprängladdning, en så kallad termosbomb. Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott. 

Avspärrningarna runt fastigheten i Siviken är nu hävda. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.