Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 06 februari 12.27

06 februari 05.21, Detonation, Strängnäs

Detonation vid byggnad

04:10 Strängnäs

Det har skett någon typ av detonation vid en byggnad i Strängnäs. Polis arbetar intensivt på platsen tillsammans med räddningstjänsten. 

Viss evakuering har gjorts. 

Lyssna på räddningspersonal - de kommer att informera om vad som gäller för just dig. 

05:34

Evakuering av de som berörs pågår med återsamlingsplats i närheten. Räddningstjänst och polis kommer att meddela samtliga som är berörda vad som gäller för just dem. Det råder ingen fara för allmänheten i detta nu. 

Nationella bombskyddet är aktiverade i ärendet. 

Ingen person har skadats till följd av händelsen. Det ska dock finnas skador på en fastighet. 

Polisen arbetar på platsen med ett stort antal enheter. 

06:05 

En större avspärrning har gjorts av platsen. Det är mycket frågor och spekulationer kring ett föremål som ska ligga på platsen. Vad detta är är ingenting som vi kan spekulera i i nuläget. 

Föremålet kommer att undersökas. 

De som evakuerats har förts till en uppsamlingsplats i närheten. 

Det är också för tidigt att kommentera om det finns kopplingar till andra sprängningar i närtid. Detta är någonting som utredningen får visa. Polisen tittar naturligtvis eventuella kopplingar. 

06:42

Tekniker är inkallade. De har inte anlänt ännu men är på väg.

Det är ännu för tidigt att säga hur många personer det rör sig om som är evakuerade. Det rör sig dock om flera trappuppgångar. 

06:47

Nationella bombskyddet är på plats.

07:37

Polisen arbetar fortsatt intensivt med informationsinhämtning kring ärendet. Bland annat handlar det om att höra eventuella vittnen samt bilda sig en uppfattning om hur och när detonationen inträffat. Det nationella bombskyddet är på plats och arbetar. 

Antalet evakuerade personer är ett 20-tal.

Ingen person har ännu gripits. 

Ärendet är rubricerat som allmänfarlig ödeläggelse. 

Skadorna på den drabbade fastigheten bedöms som ganska ringa. Gällande det föremål som det rapporteras om ska ligga på marken i närheten av platsen så kvarstår det undersökning innan information kan lämnas om vad detta är. 

Avspärrningar kvarstår kring platsen. 

Vi har full förståelse för om man känner sig orolig eller ängslig. Polisen finns på plats och arbetar både trygghetsskapande och finns som stöd om någon behöver prata med oss.

Polisen kommer att arbeta mycket intensivt med ärendet och finnas kvar i området. Det finns i nuläget ingen fara för allmänheten. 

De personer som är evakuerade kommer att få vidare instruktioner av räddningspersonal på plats. 

Vi kommer att uppdatera informationen när det finns möjlighet. 

12:25 Avspärrningarna är hävda.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.