Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 08 februari 02.08

07 februari 22.09, Farligt föremål, misstänkt, Norrköping

Anträffat föremål.

Under kvällen, ca kl. 20.50, får polis uppgift om ett märkligt föremål på en plats i bostadsområdet Smedby, Norrköping. 

Polis tar sig till platsen och gör en första bedömning av föremålet. Beslut tas om att spärra av ett område kring föremålet i syfte att skydda boende i området. Boenden i närområdet ombeds samtidigt att hålla sig i sina bostäder. 

En förundersökning gällande grovt olaga hot, försök till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor är inledd.

Polis betraktar föremålet just nu som ett misstänkt farligt föremål. 

Just nu pågår arbete i syfte att skapa en bättre lägesbild om föremålet i sig och hur det hamnat på platsen. 

Polisens nationella bombskydd är på väg till platsen.  

Uppdatering 23:47

Ett antal fastigheter har så kallat inrymts. Det handlar i korthet om att stanna i sina bostäder och avvakta mer information från räddningspersonalen.

Det finns i nuläget ingen information om exakt hur många personer det rör sig om.


Det nationella bombskyddet har anlänt till Norrköping. De kommer att göra sin bedömning av aktuellt föremål och av situationen. Först efter detta kommer ytterligare information att kunna lämnas ut.

Uppdatering 01:39 

Tekniker har anlänt till platsen. 

Det nationella bombskyddet arbetar fortsatt på platsen. 

Uppdatering 02:04 

Vid tvåtiden natten mot torsdag oskadliggjordes föremålet av det nationella bombskyddet. Det står nu klart att föremålet var ofarligt. Det rörde sig alltså således inte om något farligt föremål, som initialt befarades. 

 

Avspärrningarna minskas ner och teknisk undersökning kommer att genomföras på platsen. 

 

Den inrymning som varit aktuell släpps och de boende i området kommer inom kort kunna röra sig fritt ut från och kring sina bostäder. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.