Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 09 februari 12.32

08 februari 06.00, Sammanfattning natt, Hallands län

Dagens presstalesperson är på plats.

23.52 Kungsbacka, grov mordbrand
Polis larmas av hemtjänstpersonal till en adress vid Halla med anledning av att en manlig brukare kastat någon form av brännbar vätska i bostaden. I bostaden bor ett par i 80-årsåldern. Det börjar brinna explosionsartat och de två kvinnorna från hemtjänsten lyckas ta sig ur huset på egen hand men med brännskador på underkroppen. När polis och räddningstjänst kommer till platsen är huset helt övertänt och paret som bor i huset befaras vara kvar i huset. Anhöriga är underrättade om de faktiska omständigheterna. Räddningstjänsten är i skrivande stund kvar på platsen och försöker släcka. Kvinnorna från hemtjänsten körs till sjukhus för vård.

2024-02-09, uppdatering: Polisen har genomfört en teknisk undersökning på platsen och då hittat kvarlevor från två personer. De avlidnas identitet är ännu inte fastställd, men polisen befarar att det rör sig om de boende på adressen. Anhöriga har underrättats om de faktiska omständigheterna. Tillståndet för de båda kvinnorna som skadades i samband med branden, uppges vara stabilt. Ärendet utreds som grov mordbrand. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.