Sök
Uppdaterad 05 mars 10.50

08 februari 11.46, Trafikolycka, personskada, Åmål

Trafikolycka

Polis och räddningstjänst kallades till Landsväg 164 Edlseskog med anledning av en allvarlig olycka. En personbil och en lastbil har kolliderat på platsen, det förfaller som ett av fordonen har kommit över i det andra fordonets körfält varpå kollisionen skett. Polis har startat en utredning om rattfylleri, båda fordonen är tagna i beslag.

18:43 Uppdatering
Föraren av personbilen avled tyvärr i samband med trafikolyckan.
Polis utreder grovt rattfylleri, vållande till annans död, anhöriga är underrättade. Den avlidna mannen var i 65-årsåldern hemmahörande i Dalsland.

Uppdatering 2024-02-12, klockan 10:04
Av okänd anledning har föraren av personbilen kommit över i mötande körbana, vilket resulterat i en kollision med lastbilen. Den initiala misstanken om vållande till annans död är nedlagd. Polisen fortsätter att arbeta vidare i ärendet som i dagsläget utreds som vårdslöshet i trafik. En misstanke finns också gällande grovt rattfylleri, men den kan komma att ändras beroende på vad analyssvaren visar.

Uppdatering 2024-03-05, klockan 10:50
Misstanken gällande grovt rattfylleri är numera nedlagd.

Det finns inte längre någon person som är misstänkt i ärendet, men det utreds fortsatt som vårdslöshet i trafik.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.