Sök
Stäng Meny

08 februari 21.06, Åldringsbrott, Katrineholm

Tjuvar stal från äldre i Katrineholm

20:40 Polisen har under kvällen fått in tre anmälningar om åldringsbrott i Katrineholm. Tillvägagångssättet känns igen. En misstänkt gärningsman utger sig för att ringa från en bank och de ska hjälpa till på oklart vis men också genom att hämta bankkort och värdesaker.

En annan har fått sms från någon som utgav sig vara hennes barn som skulle ha bytt telefonnummer. I detta fall har inga pengar försvunnit.

Ett tredje fall är fullbordat och rubriceras som grov stöld. Målsägaren har även här först ringts upp och därefter fått besök som förmått kvinnan att lämna över kontanter samt värdesaker värt ett relativt högt belopp.

Det kommer inte att hända att en seriös aktör ringer hem till en äldre kund samt hämtar bankkort och värdesaker. Viktigt är att i olika sammanhang tala om dessa skälmar som svindlar äldre.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.