Sök
Stäng Meny

27 januari 06.57, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är på plats. Nedan följer ett urval ur kvällen/dagens händelser i länet.

Kl 23.37 Kungälv, stöld genom inbrott
Polis larmas till Kongahällavägen där vittnen sett två personer göra inbrott i ett företag. På väg från platsen har man även sett hur man slängt ifrån sig gods i ett buskage. De båda gärningsmännen som även blivit igenkända står nu vid ett busshållplats. Väktarbolag åker mot brottsplatsen samtidigt som polisen får direktiv och information om var de båda misstänkta befinner sig. Flera polispatruller kan gripa de båda gärningsmännen på angiven plats. 

Kl 01.10 Mariestad, trafikolycka
Polis och räddningstjänst larmas till TPL Ullervad på E20 där en lastbil ska ha kört av vägen i i norrgående riktning, oklart om det finns personskador. Lastbilen uppges ligga på sidan och föraren ska vara kvar i bilen. Bilen blockerar till viss del vägbanan. Det uppges även vara väldigt halt på platsen. 
När räddningstjänsten/polisen kommer fram kommer fram så konstateras att det är väldigt halt på platsen och att det är trafiksituationen är svårframkomlig. Bärgare beställd. Vägen är först först helt avstängd i södergående körfält, man kan dock ganska snart öppna ett körfält i norrgående riktning. Trafiken kommer dock att behövas stängas av helt då bärgning ska genomföras. Inga uppgifter kring tillståndet för lastbilsföraren.  

Kl 01.15 Åmål, försök till mord alt. grov misshandel
Polis och ambulans larmas till ett café i centrala Åmål. Det ska ha inträffat någon typ av bråk på platsen och en man uppge vara skadad. I första läget så uppges även att den skadade mannen möjligen är knivhuggen. 
Det visar sig när polisen kommer till platsen att den skadade mannen blivit "portad". Han uppges sedan kommit tillbaka till platsen och då hotat ägaren med kniv. I samband med detta uppges ägaren ha slagit till den hotande mannen som faller till marken. Mannen som träffas av slaget blir allvarligt skadad och avförs till NÄL, läget är dock stabilt. En kniv återfanns på platsen och beslagtogs. 

Utredningen får visa vad som inträffat, båda männen är i nuläget misstänkta för brott. Rubricering i nuläget försök till grov misshandel/ alt. försök till mord (Den man som hotat med kniv). Den man som slagit är misstänkt för försök till mord alt. grov misshandel

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.