Sök
Stäng Meny

27 januari 08.44, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har sex personer i länet omhändertagits för fylleri. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. Polisen har under natten tagit upp två anmälningar gällande sexuellt ofredande i krogmiljö.

01:13 Trafikolycka, Skellefteå
Polisen kontaktas gällande en olycka på Kanalgatan i Skellefteå centrum. Enligt tillgängliga uppgifter ska en cyklist ha cyklat in i en bil. Det finns ingen information om att några personskador ska ha uppstått. Polisen har varit på plats, det finns ingen misstanke om brott.

01:43 Trafikolycka, Umeå
Polisen kontaktas gällande en trafikolycka. En buss ska ha kört av vägen i Västerbacka, Tavelsjö. Inga personer har kommit till skada. Chauffören får lämna ett rutinmässigt utandningsprov och är nykter. 

02:30 Rattfylleri, Lycksele
Polisen stoppar och kontrollerar en bil i centrum. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Anmälan om rattfylleri upprättas.

03:07 Misshandel, Umeå
Ett bråk uppstår utomhus i centrala Umeå där polisen redan är på plats. Två unga män misstänks ha misshandlat tre personer. Det finns ingen uppgift huruvida personskador har uppstått. De misstänkta männen grips misstänkta för misshandel och har därefter anhållits. 

03:10 Misshandel, Umeå
Under natten har polisen gripit en man efter en misshandel utomhus i Umeå. En man misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Kvinnan förs till sjukvård. Härnäst ska mannen förhöras och därefter ska åklagare besluta om han ska anhållas. 

03:18 Misshandel, Storuman
Polisen omhändertar en man på ett hotell i Hemavan enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. I samband med det framkommer att mannen ska ha blivit misshandlad av okänd gärningsperson. Anmälan upprättas. 

Övrigt: Under natten har två viltolyckor/renpåkörningar rapporterats till polisen. En inträffade på Tomtebovägen, Umeå samt en på riksväg 95 i Degerbyn i Skellefteå. Inga personskador uppstod. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.