Sök
Stäng Meny

28 januari 06.49, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Kl 04.11 Göteborg, misshandel/våld mot tjänsteman
Polis larmas till Brunnsparken där det enligt vittnen ska pågå ett större slagsmål med ca 10 personer involverade. När polisen kommer fram visar det sig att två polismän som gått av sitt arbetspass passerat platsen och i ett försök att förhindra ett bråk har de legitimerat sig. De har då blivit påhoppade av tre personer med nytt slagsmål som följd. Ytterligare en person på platsen har även varit utsatt för våld. En gärningsman kan gripas men två lyckas fly då polis anländer. Den gripne är en ung man född -03. Han misstänks nu för våld mot tjänsteman. En av polismännen uppges ha lindriga skador. 

Kl 05.25 Borås, brand i villa
Räddningstjänst och polis larmas till en villabrand vid Myrtengatan i Brämhult. Två personer skrivna på adressen, båda har lyckats ta sig ut. Villan är då helt rökfylld. Räddningstjänsten kan dock snabbt släcka branden. Möjlig anledning till branden kan vara en sk fritös som glömts på spisen, brand uppstår då fläkten. Anmälan allmänfarlig vårdslöshet. En av de boende förs till sjukhus för kontroll, har andats in rök.  
 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.