Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 28 januari 09.40

28 januari 08.14, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har totalt åtta personer i länet omhändertagits för fylleri. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabruk.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

02:00 Våld mot tjänsteman, Umeå
Polisen beordras till en restaurang i centrum med anledning av att en man ska ha varit utåtagerande mot en ordningsvakt. Polisen tar upp en anmälan om våld mot tjänsteman och avvisar den misstänkte, en man i 20-årsåldern, från platsen.

02:30 Förargelseväckande beteende, Skellefteå
Polisen utfärdar ordningsbot till en kvinna i 20-årsåldern som har urinerat offentligt i Skellefteå centrum.

03:44 Våld och hot mot tjänsteman, Umeå
Polisen beordras till ett hotell i centrum där personer ska ha blivit stökiga i samband med att ordningsvakt skulle avvisa dem från platsen. Två unga män i 20-årsåldern misstänks för våld och hot mot tjänsteman. De omhändertas bägge enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En tredje man avvisas från hotellet.

Övrigt: Under natten har en renpåkörning rapporterats till polisen, den inträffade på E4/länsväg 573 Lögdeå, Nordmalings kommun. Ingen person kom till skada.

Uppdatering klockan 09:40: Under natten har polisen gripit en man i 30-årsåldern i Skellefteå kommun som misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Efter förhör har mannen anhållits av åklagare. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.