Sök
Stäng Meny

28 januari 10.06, Trafikkontroll, Härjedalen

Resultat av skoterkontroll i Vemdalsfjällen.

Under lördagen den 27 Januari har polisens trafikgrupp i Jämtland arbetat på skoter på lederna runt Vemdalen och Vemdalsskalet, Härjedalens kommun.

Trafikgruppen meddelar att vädret var bra med några minusgrader. En hel del skoteråkare var ute på lederna och de flesta av de totalt 58 stycken som polisen stoppade skötte sig bra. Ett par fick ordningsbot utfärdades för avsaknad av registreringsskylt. Tre flygande inspektioner visade också på felplacerade registreringsskyltar.

Med anledning av det vill polisen påminna om just registreringsskyltens placering på snöskotern. Den ska sitta väl synlig, framtill på skotern. Många av de som stoppades under lördagen ombads att beställa en ny registreringsskylt för att placera den framtill på fordonet. Registreringsskyltar beställs via Transportstyrelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.