Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 29 januari 07.46

29 januari 07.11, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats

17:06, mord, Göteborg
Polis larmas om ett bråk i en lägenhet i Nordöstra Göteborg. I bostaden påträffas en knivhuggen och svårt skadad man. Han avlider på platsen. En kvinna, som också befinner sig i lägenheten, grips misstänkt för mord. Lägenheten spärras av och under kvällen har polisens tekniker undersökt och dokumenterat brottsplatsen. Dörrknackning och andra initiala utredningsåtgärder har också vidtagits.

17:46, vapenbrott, Tanum
En polispatrull känner misstänkt haschdoft i ett trapphus och knackar på en lägenhetsdörr. Den man i 25-årsåldern som befinner sig i lägenheten beter sig undvikande och vill initialt inte öppna för poliserna. När de släpps in uppger mannen att det finns narkotika och eventuellt även ammunition i bostaden. Polisen söker igenom lägenheten och påträffar då en mindre mängd narkotika samt diverse vapenrelaterade föremål, bland annat ammunition. Bostaden spärras av och mannen grips, misstänkt för förberedelse till grovt vapenbrott samt ringa narkotikabrott.

*Rättelse: Vid publiceringen av notisen angavs Uddevalla som kommun. Händelsen inträffade dock i Tanums kommun. 

19:55, misshandel + skadegörelse, Göteborg
Polisen larmas till en kiosk i Kortedala där två män i 60-årsåldern hamnat i bråk med varandra. Upprinnelsen till bråket uppges vara att en av männen ställt sin bil på en plats där den andre mannen menar att han inte får parkera. När den bilburne mannen ignorerar detta, ska den andre mannen ha gått emot honom med ett vasst föremål samt sparkat sönder en backspegel på bilen. Bilmannen uppges då ha sprayat mannen i ansiktet med tårgas. Polisen upprättar en anmälan gällande skadegörelse, där den bilburne mannen är målsägande, samt en anmälan gällande misshandel, där nyss nämnde man är misstänkt.

20:05, bedrägeri, Partille
En man i 35-årsåldern ringer polisen och uppger att registreringsskyltarna på hans bil har stulits och att han nu har hittat dem på en annan bil. En patrull åker till platsen där skyltarna direktförverkas och avlyses. En anmälan om märkesförfalskning upprättas. Misstänkt är en man i 75-årsåldern, ägare till den bil på vilken skyltarna påträffades.

20:48, smitning från trafikolycksplats, Mark
Vid Mor Kerstins väg kör en personbil genom en rondell och in i en skola, enligt uppgift från SOS Alarm. Föraren, en man i 50-årsåldern, lämnar därefter platsen till fots. Han påträffas senare av en polispatrull och tas med för kroppsbesiktning. En anmälan gällande rattfylleri samt smitning från trafikolycksplats upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.