Sök
Stäng Meny

30 januari 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalensperson är på plats. Nedan är ett urval av nattens händelser.

00:08, Göteborg, rån
En man ringde till polisen och uppgav att han blivit rånad på kontanter av en person med ett knivliknande föremål. Detta ska ha skett på Mariaplan vid klockan 23:30. Polis larmades till platsen, men gärningspersonen har inte gripits i nuläget. Inga personskador har kommit till polisens kännedom.

00:09, Göteborg, försök till stöld
En privatperson uppmärksammade ljud från verktyg i ett garage i Lunden. I garaget fanns bilar, cyklar och nätburar. Inringaren såg sen två personer lämna platsen. Polis kunde lokalisera och kontrollera de två personerna, två män i 20-årsåldern. Männen greps, misstänkta för försök till stöld.

00:21, Partille, brand
Tre personbilar brann under natten i Partille. Ingen person har gripits i nuläget. Händelsen utreds som skadegörelse genom brand.

01:54, Göteborg, försök till grov misshandel m.m.
En lägenhetsinnehavare larmade polisen och uppgav att en för honom okänd kvinna tagit sig in i hans lägenhet. Kvinnan barrikaderade sig med en kniv och gjorde vissa utfall mot lägenhetsinnehavaren. Lägenhetsinnehavaren lyckades stänga in kvinnan i väntan på att polis skulle anlända. Väl på plats kunde polisen gripa kvinnan, som var i 25-årsåldern. Kvinnan misstänks för försök till grov misshandel samt grovt hemfridsbrott.


Våld i nära relation

Fyrbodal
En man greps under kvällen för misshandel genom att ha skallat en kvinna som tidigare varit i relation med. Mannen misstänks även för barnfridsbrott, då barn varit närvarande vid händelsen. Kvinnan klarade sig utan allvarliga skador.

Älvsborg
En man greps under kvällen efter att ha hotat en kvinna som han har en relation med till livet. Mannen misstänks även för barnfridsbrott, då barn varit närvarande vid eller i nära anslutning till händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.