Sök
Stäng Meny

31 januari 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan är ett urval av nattens händelser.

22:04, Orust, rattfylleri m.m.
En privatperson ringde till polisen med anledning av att en personbil kört ner i ett dike i Ellös. Polis anlände till platsen och kontrollerade föraren, en man i 50-årsåldern. Mannen kom att misstänkas för grovt rattfylleri och grov olovlig körning. Inga personskador har rapporterats in.

23:44, Orust, smitning från trafikolycksplats
En förbipasserande såg hur en personbil körde ner i ett dike vid Slussen. Föraren upplevdes enligt inringaren som påverkad. Föraren hämtade sedan en grävmaskin för att få upp personbilen ur diket, men körde även ner grävmaskinen i diket. När polisen kom till platsen stod grävmaskinen kvar, men personbilen och föraren var borta. Händelsen utreds som smitning från trafikolycksplats. Ingen har gripits i nuläget.

01:20, Göteborg, olaga intrång
Ett larmbolag kontaktade polisen med anledning av att tre personer såg ut att bryta sig in på en byggarbetsplats i Helgered, Hisingen. En av personerna ska ha hållit i en bultsax. En del av ett stängsel kring byggarbetsplatsen ska ha klippts upp. När polisen anlände försökte personerna undkomma genom att springa från platsen, men samtliga tre fångades in. De misstänks nu för olaga intrång.

03:12, Herrljunga, försök till mordbrand
En privatperson larmade 112 gällande en pågående brand i en villa på Nästegårdsgatan. Byggnaden ska enligt uppgift vara ett renoveringsobjekt där ingen för tillfället bor. Branden startade på ett sätt som tyder på att den är anlagd. Händelsen rubriceras därför som försök till mordbrand. Ingen person har gripits i nuläget.

Våld i nära relation
En man greps under sen kväll igår för misshandel och barnfridsbrott i polisområde Storgöteborg. Mannen ska bland annat ha tagit stryptag på kvinnan samt slagit henne. Det ska ha befunnit sig barn i bostaden. Kvinnan klarade sig utan allvarliga skador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.